13 ago. 2011

Massimiliano e Carlotta

El 1856 Massimiliano d'Augsburg va fer construir el castello di Miramare, a la costa de Trieste, uns 10 km vers el nord, per a viure-hi amb la seva esposa Carlotta del Belgio.

Maximilià era el germà següent de Franz Josef, emperador Frederic, que es va casar amb Elisabetta de Baviera, altrament coneguda com a Sissí.

Miramare és un preciós reflex de la importància de la casa d'Habsburg a la regió triestina. Des de totes les estances ha vistes al mar.

Maximilià va ser un gran viatger, i el seu gust per la natura va fer que dugués arbres d'arreu del món per a plantar-los en el parc del castell de Miramare; parc que també podria aprofitar la població.

Per alguna estranya raó messiànica, Napoleó III el va convèncer d'acceptar el tro imperial de Mèxic, perquè a la corona francesa convenia que Mèxic es transformés en un satèl·lit; així va esdevenir Maximilià I de Mèxic. Napoleó sabia, però Maximilià desconeixia la situació política real de Mèxic.

Després d'algunes revoltes, i tres anys més tard d'arribar, va ser posat entre l'espasa i la paret: l'abdicació i el paredó. "Noi non abdica", i, és clar, al paredó. Carlota va embogir. La van retornar a Europa on va viure 60 anys més creient que seguia sent l'emperadriu de Mèxic.

Més informació:
Trieste
La bora
La Grotta Gigante
Verde acqua

Foto: Cristina Junyent

3 comentarios:

  1. Em diuen que Carlota no va ser retornada a Europa. En aquell moment, atès viatjà a Europa per a obtenir suports, fou retinguda per la seva família a Europa davant l'empitjorament de la situació política a Mèxic, cosa que féu agreujar encara més la seva inestabilitat mental. L'afusellament del seu marit Maximilià I de Mèxic el 19 de juny del 1867 per Benito Juárez no féu altra cosa que abocar-la definitivament a la malaltia mental que ja patia i que arrossegà la resta de la seva dissortada vida.

    ResponderEliminar
  2. Una altra recomanació: Montseval: http://montseval.blogspot.com/2011/08/trieste-miramar.html

    ResponderEliminar
  3. Vols dir que no va ser retornada a Mèxic!!!!

    ResponderEliminar